There was an error in this gadget

Thursday, February 24, 2011

Cara nak promote blog dalam INNIT (Nuffnang)

Salam...

Bawah neh ada step cemana nak post dalam Innit (Nuffnang)..
Innit nie adalah tempat untuk bertukar2 blog dan promote blog...

1) 1st skali kena la login Nuffnang mcm biasa. Kat sini la kita selalu tgk duit kita, berapa ramai yg datang n sebagainya. Kat bahagian bwh sekali tu ada Innit...



2) Kalo x login, cuma bleh tgk2 ja posting blogger lain. Kalo nk post, sign in guna akaun Nuffnang jgk, pastikan pilih Malaysia sbb ini yg akan tentukan posting kita nanti keluar kt mana...


3) Bila dah login, maknanya korang dah boleh hantar blog korang...



4) Bila dah tekan add new post tu, akan keluar menu mcm kat bwh nie. Korang ada 2 pilihan iaitu utk buat secara manual @ auto. Automatik maksudnya dia akan ambik tajuk, URL n description berdasarkan dekat blog korang yg terbaru


5) Bila dh selesai, tekan Submit & blogger2 Nuffnang lain dh bleh tgk blog korang. Ramai la kwn2 baru nnti, he3...
P/s: Innit nie utk yg membership status "Glitterati" sahaja

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Jom Tukar Link::

KLIK INI UTK KONGSI LINK BLOG ANDA!!

JOM FOLLOW