There was an error in this gadget

Saturday, November 20, 2010

fessbuk punya cerita..mcm di dunia sebenar....

salam peeps...!

hehe... arini shelly ada story psl fessbuk....hukhukhuk...aduhh terbatuk pula..
pena tak sesape yang alami kejadian di mana bila da approve seseorang dlm fb n mula baik2 dgn dia...tgk2 gambar dia...n dia tu pula kwn kelas ke kwn sekerja ke kwn yang dok dekat2 lah....selalu berjumpa...
selalu lah mengutuk org tu org ni sesama kan...

pastu tetiba bila da post mcm2 n korang rs mcm dia mengata kat korang..

contoh la ni ye..

si A : mengata orang paku serpih, kata org dia yang lebih...

pastu si B terbaca fb dia.... semacam pulak dia rs... tapi xtahu hal yang sebenarnya betul ke si A ni kata kat dia ataupun si A ni kata kat org lain ker.....?

aduhhhhhhhh..

dan dan si B ni post balik ayat yang agak power kan...haa

contoh je yer..

si B : ada org kata aku ni kata kat dia... hey tgk diri ang sama.... lebih kurang ja tp nak kta kat aku lak..

yeahhhh..semakin hangat lah...panas panas panas..

hehe.... pastu si A pula terbaca post si B ni.... alamak balas membalas nampaknya...tapi belum ketahuan yang si A ni betul ke mmg nk kata kat dia..

si A : eh eh ada org terasa la dgn post i... tu la mengata kat org sgt...

haaaa....!! sekarang baru nmpk yg betullah si A ni mmg nak kata kat si B..

dan dan si B delete si A dari frenlist dia...huhuu  T_____T

pastu setelah beberapa minit...si B ni teringin la nak tgk apa org komen lak...
tgk2 si A ni da blocked dia dr fb dia...alamak...

perang dunia ketiga bakal meletus.....!!!

so....keesokannya nak jumpa kat tempat kerja ke kelas ke ape ke kan...mula la xtegur sapa...
masing2 sakit hati hanya sbb post d fb....aduhai..

fb bagaikan dunia nyata....

'Mereka yang terlalu taksub dengan Facebook akan menyamakan persahabatan dunia nyata (realiti) dan dunia maya'nya (facebook) sebagai satu hubungan yang sama. Maka terjadilah bila si A di'delete oleh si B, maka si A akan menganggap si B telah memutuskan sahabat dunia akhirat dengan'nya. Begitu murah persahabatan zaman sekarang bukan? '
- ohmedia fesbuk-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Jom Tukar Link::

KLIK INI UTK KONGSI LINK BLOG ANDA!!

JOM FOLLOW